Kezdő oldal » Szerződések » Színpadi előadások » HIPPOLYT A LAKÁJ

HIPPOLYT A LAKÁJ

Eredeti cím

Hippolyt a lakáj

Szerző

NÓTI Károly - ZÁGON István - EISEMANN Mihály - VAJDA Katalin - VAJDA Anikó - MÁRKUS Alfréd - MIHÁLY István

Műfaj

színdarab

Nyelv

magyar

Szereplők

férfi - 6; nő - 4; 

Egyéb információk

Zágon István vígjátékát, Nóti Károly filmforgatókönyvét átdolgozta:
Vajda Anikó és Vajda Katalin

Zene: Eisemann Mihály
A betétdalok szövegét írták: Szilágyi László, Harmat Imre, Huzly (Füredi) Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Zágon István

Szinopszis

A "Hippolyt, a lakáj" volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán, azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film. És ugyancsak a "Hippolyt, a lakáj" az első magyar film, amelyből színdarab készült 1984-ben, a Játékszínben Benedek Miklós, Szacsvay László és Molnár Piroska főszereplésével. A színpadra alkalmazó Vajda Anikó és Vajda Katalin a filmből zenés vígjátékot írt. Ily módon az eredeti fekete-fehér film nemcsak színes, de zenés is lett. A színdarab sikere csakúgy, mint a filmmé óriási volt, több mint 300-szor ment a Játékszínben telt házak előtt.

A darab sikere, azóta is töretlen, nincs olyan színházi évad, hogy valahol az országban ne lenne repertoáron. Furcsa módon azonban Budapesten az első bemutató óta nem játszották. Ezúttal a Karinthy Színház jóvoltából a budapesti nézők 20 év után végre újra élvezhetik Schneider Mátyás és Hippolyt legendássá vált humoros párharcát, ezúttal Koltai Róbert, Galla Miklós és Voith Ági főszereplésével.

A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai "Schneider családokat", akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

Képek az előadásról

Bemutató

2003. 03. 07., Hevesi Sándor Színház

További bemutató

Minden jog fenntartva! © 2010, HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség ◦ design: Art Paletta Kft.www.ezcms.hu